Fascinanta istorie a fotografiei de modaFascinanta istorie a fotografiei de moda  Dintre cursurile cele mai captivante avute la Academia Brera din Milano as clasa pe primul loc cursul de Istorie al Fotografiei de Moda.
Erau multe domenii despre care nu auzisem inca si nu stiam cata importanta au avut in istoria modei dintr-un motiv foarte simplu, in Romania nu exista un sistem al modei, cu atat mai putin un istoric al fotografiei de moda.

  Din perspectiva unei tari in care moda reprezinta un motor important financiar, vorbesc aici despre Italia, lucrurile sunt vazute la o scara mare si foarte bine structurate, a fost o adevarata revelatie sa descopar ca exista facultati care se ocupa exclusiv cu managementul luxului spre exemplu.

  Revenind la subiect, mai precis la fotografia de moda, este stiut ca fondarea primelor reviste de moda  Harper`s Bazar si Vogue la sfarsitul anilor 1800 au reprezentat deschiderea unei noi ere in care trendul putea fi comunicata unei audiente mari.
   La inceput revistele erau ilustrate de mana.In 1850 la curtea lui Napoleon al III lea fotografia era folosita ca un instrument de reclama.

Primul fotograf angajat de catre revista Vogue in 1913 pentru a realiza portrete de actrite,modele si aristocrate a fost Adolph de Mayer, pionier al fotografiei de moda.
   Fotografiile lui respira aerul perioadei La Belle Epoque, o reintoarcere a romantismului, hedonism si arta impresionista.
 Adolph de Mayer a creeat un prototip editorial asa cum îl cunoastem astazi ca photoshoots.
Share:

0 comments