Superba Daniela Nane purtand o tinuta semnata Maria Alina Margulescu


  Superba Daniela Nane purtand o tinuta semnata Maria Alina Margulescu


 

    In seara aceasta la Castelul Peles a avut loc un impresionant recital sustinut de actrita Daniela Nane alaturi de chitaristul Costin Soare.
    Actrița Daniela Nane, o artistă cu o prezență scenică fermecătoare, vă invită să pătrundeți în universul poeziei creștine. Spectacolul va fi întregit de inspiratele interpretări muzicale semnate de pianista Ioana Maria Lupașcu. 


    
    Recitalul face parte din Turneul "Armonii Pascale" organizat de Asociaţia Culturală "Pro Valores" şi Amena Studio, va aduce momente de mare încărcătură spirituală și în alte locuri deosebit de frumoase, precum: Castelul Peleș (28 martie 2015, ora 16), Teatrul Național din Chișinău (29 martie 2015, ora 16), Palatul Unirii din Iași (30 martie 2015, ora 18), Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (31 martie 2015, ora 18), Centrul Cultural "Eugen Ionescu" din Slatina (3 aprilie 2015, ora 18) și Palatul Mogoșoaia (4 aprilie 2015, ora 17, 00).

 
Pe parcursul turneului artiștii vor purta creații vestimentare semnate Alina Maria Mărgulescu – designerul vestimentar al proiectului Borangic. Acest proiect reuneste profesioniști din mai multe domenii: parfum, fotografie, arhitectura, structura, design de bijuterie, regie si grafica în scopul suținerii singurului producător și țesător de borangic din România – Cristina Niculescu.

   Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucuresti din 1995, de cand a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam şi Berlin în 1995 şi încă un masterat în Cultură, civilizaţie şi teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, în 2012. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul "Patul lui Procust", după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută", „Scandal la Palermo", „Fuga" şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – "Omul cel bun din Seciuan" şi în regia lui Alexandru Darie – "Conversaţie după inmormântare". Tot în 1995 debutează şi în film, în "Eu sunt Adam", în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românesti sau internaţionale. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată, de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în București, la Ateneul Roman, cât și în alte orase din România, iar în luna octombrie a anului 2014 a susţinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice.    Pianista Ioana Maria Lupașcu începe studiul pianului la vârsta de patru ani. Intre 2001 și 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. A fost laureată a numeroase concursuri din România, Grecia și Turcia. Este o prezență constantă pe scene din Italia, România, Elveția, Belgia, Turcia și Spania. A cântat sub baghetele unor dirijori importanți: Jean Francois Antonioli (Elvetia), Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters ( Olanda).A colaborat cu instrumentiști precum: Ladislau Petru Horvath, Romel & Victoria Joseph și Florin Paul. În Italia a fost corespondent al cotidianulului Monitorul, iar în 2009 a lansat romanul autobiografic–„Prințul Baghetei". In 2007 i-a aparut CD-ul "Live Piano Solo", iar în 2009 CD-ul "Piano Recital". In 2012 aduce ca inovație scenică alăturarea muzicii clasice dansului flamenco reprezentat de Lucas Molina, în spectacolul SEDUCCION. In 2014 colaborează cu contratenorul Cezar Ouatu și tot în 2014 ia naștere proiectul PianoTango. A realizat spectacole eveniment împreună cu mari personalități ale artei teatrale: Ion Caramitru, George Banu, Daniela Nane, Marian Rîlea, Constantin Chiriac
Deseori este invitată în juriile concursurilor de pian. Din anul 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.Paltonul purtat in aceasta seara este realizat din borangic, matase naturala tesuta manual.
Designer vestimentar: Alina Margulescu
Proiect Borangic initiat de FUNDATIA ARCHAEUS
Artizan: Cristina Niculescu- Tesaturi Populare


Fotografie: Alex Neagoe 
http://www.depoveste.eu


Presa:

 http://www.agentiadecarte.ro/2015/03/debut-al-stagiunii-%E2%80%9Dsunetul-muzicii%E2%80%9D-la-castelul-pele%C8%99/

 http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/cultura--culte/16922-armonii-pascale--turneul-spiritualitii-romaneti.html

Share:

0 comments